Jehněčí kýta s rozmarýnem
Křehké jehněčí maso s rozmarýnem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Jehněčí kýtu zbavte loje a odblaňte. Očištěné maso potřete směsí hořčice a koření, vložte do pekáče, pokapejte olejem, obložte cibulí nakrájenou na kostičky a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Pečte za stálého podlévání červeným vínem a přelévání vypečenou šťávou.Před koncem pečení potřete maso rajčatovým protlakem. Nesmí se připálit.
Upečenou kýtu vyjměte, nakrájejte na porce a uložte do tepla.
Šťávu přeceďte a přidejte do ní smetanu s rozšlehaným solamylem. Krátce povařte.
Kýtu podávejte horkou, přelitou omáčkou. Jako příloha se hodí zejména houskové knedlíky.
Hodnotit recept: