Jehněčí kýta s rozmarýnem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí kýta s rozmarýnem

115 min. | hlavní chod | 776 kJ/porce | 4 porce

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Křehké jehněčí maso s rozmarýnem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 lžičkasolamyl
1 snítkarozmarýn
1 kgkýta jehněčí
1/2 lžičkatymián
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceolej
2 polévková lžícehořčice
300 mlvíno červené
6 polévková lžícesmetana zakysaná

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 90
1.

Jehněčí kýtu zbavte loje a odblaňte. Očištěné maso potřete směsí hořčice a koření, vložte do pekáče, pokapejte olejem, obložte cibulí nakrájenou na kostičky a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

2.

Pečte za stálého podlévání červeným vínem a přelévání vypečenou šťávou.Před koncem pečení potřete maso rajčatovým protlakem. Nesmí se připálit.

3.

Upečenou kýtu vyjměte, nakrájejte na porce a uložte do tepla.

4.

Šťávu přeceďte a přidejte do ní smetanu s rozšlehaným solamylem. Krátce povařte.

5.

Kýtu podávejte horkou, přelitou omáčkou. Jako příloha se hodí zejména houskové knedlíky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 457,4kJ 776,5kJ
Bílkoviny 1,1g 1,9g
Tuky 6,7g 11,4g
Sacharidy 5,4g 9,1g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz