Chlupaté knedlíky
Oblíbený knedlík ze syrových brambor, který poslouží skvěle jako příloha i hlavní jídlo.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce (L)
250 gmouka polohrubá
800 gbrambory moučné
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Oloupané syrové brambory (varný typ C)nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.
2.
Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto.
3.
Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody.
4.
Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.
5.
Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí.
Hodnotit recept: