Zelný koláč s jablky
Zelí je levné a plné vitamínů. Vyzkoušejte ho i jinak, než jen jako přílohu k masu!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, vlažného mléka, másla, droždí, cukru a špetky soli vypracujte hladké těsto, které nechte na teplém místě kynout přibližně půl hodiny.
Poté rozválejte placku a přendejte do formy, nechte vyvýšené okraje.
Slaninu a cibuli nakrájejte na kousky a osmahněte na pánvi. Přidejte petrželku, zelí a smetanu smíchanou s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem.
Směs nalijte na těsto a navrch naskládejte na měsíčky nakrájená jablka.
Pečte ve vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje koláče zlaté.
Hodnotit recept: