Karbanátky po řecku
Hovězí mleté maso smíchané s cibulí, rajským protlakem, sýrem, nasekanými olivami a oregánem. Podáváme s jogurtovým dresinkem ochuceným mátou a plátky rajčat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli.
Vychadlou ji vmíchejte do mletého masa.
Přidejte strouhaný sýr, protlak, nasekané olivy a oregano.
Směs osolte a opepřete, důkladně zpracujte.
Navlhčenýma rukama utvořte 4 karbanátky. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu strouhanky.
Karbanátky osmažte v oleji.
Přendejte na ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku.
Připrvte dresink z jogurtu, prolisovaného česneku a máty.
Karbanátky podávejte teplé s tenkými plátky rajčat a dresinkem.
Náš tip: Karbanátky můžete servírovat v nasucho opečené housce i s jinou zeleninou, například okurkou nebo ledovým salátem.
Hodnotit recept: