Karbanátky po řecku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Karbanátky po řecku

60 min. | hlavní chod | 1 307 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jednoduché karbanátky, které vám připomenou krásný čas na dovolené.

Hovězí mleté maso smíchané s cibulí, rajským protlakem, sýrem, nasekanými olivami a oregánem. Podáváme s jogurtovým dresinkem ochuceným mátou a plátky rajčat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkaoregáno
1 lžícemáta
1 kscibule kuchyňská
1 lžícestrouhanka
1 lžíceolej
1 špetkasůl
150 gjogurt
2 stroužekčesnek
2 ksrajčata
50 golivy bez pecek černé
50 gprotlak rajčatový
500 ghovězí mleté maso
80 gsýr balkánský
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.

Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli.

2.

Vychadlou ji vmíchejte do mletého masa.

3.

Přidejte strouhaný sýr, protlak, nasekané olivy a oregano.

4.

Směs osolte a opepřete, důkladně zpracujte.

5.

Navlhčenýma rukama utvořte 4 karbanátky. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu strouhanky.

6.

Karbanátky osmažte v oleji.

7.

Přendejte na ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku.

8.

Připrvte dresink z jogurtu, prolisovaného česneku a máty.

9.

Karbanátky podávejte teplé s tenkými plátky rajčat a dresinkem.

10.

Náš tip: Karbanátky můžete servírovat v nasucho opečené housce i s jinou zeleninou, například okurkou nebo ledovým salátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 475kJ 1 307,5kJ
Bílkoviny 8,1g 22,2g
Tuky 7,3g 20g
Sacharidy 4,2g 11,5g
Cholesterol 3,3mg 9,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz