Papriková polévka
Pražská restaurace Podolka si pro vás připravila netradiční menu na svatební raut. Chutné recepty však využijete i k jiným příležitostem. Inspirujte se!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Rozehřejte si troubu na 160 °C.
Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.
Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby. Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy.
Nakrájejte si jarní cibulku.
Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje. Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět.
Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne.
Zalijte vodou nebo vývarem.
Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky.
Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky.
Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně papričkou habanero.
Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.
Hodnotit recept: