Langoše
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
na vál
Postup přípravy
Vlažné mléko smíchejte s cukrem a rozdrobte do něj droždí. Kvásek nechte asi na 10 minut vzejít v teple.
Mouku prosejte do mísy a osolte. Přidejte kvásek a lžičku oleje a ručním hnětačem (nebo ručně) vypracujte vláčné těsto.
Hotové dejte na 30 minut kynout na teplé místo.
Pak těsto rozválejte na pomoučeném vále na 2 cm vysoký plát a sklenicí vykrajujte větší kolečka. Ta nechte ještě 10 minut vykynout.
Na pánvi rozpalte větší množství oleje. Nakynutá kolečka vytáhněte do stran a hned smažte dozlatova.
Hotové langoše odkládejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
Potírejte je prolisovaným česnekem s kečupem a sypejte sýrem. Zkuste i sladkou variantu s kakaem, vanilkovým tvarohem nebo ovocným džemem.
Hodnotit recept: