Grilované vepřové karbanátky se sýrem a citronem
Počasí ke grilování úplně vybízí. Zapomeňte tentokrát na kupované hamburgery i namarinovaná masa a připravte svým přátelům netradiční pochoutku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gmaso vepřové mleté
1 kscitrón
60 gstrouhanka
50 gsýr čedar strouhaný
2 lžičkatymián sušený
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 12
1.
Mleté maso důkladně promíchejte se všemi surovinami a vyformujte lehce zploštělé karbanátky.
2.
Grilujte asi 6 minut z každé strany na středně rozpáleném grilu, rošt pečlivě pomažte chuťově neutrálním olejem, aby se karbanátky nepřilepily.
3.
Podávejte s omáčkou dle vlastního výběru, zeleninou a domácí houskou nebo pečenými bramborami.
Hodnotit recept: