Grilovaná zelenina s portským vínem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Grilovaná zelenina s portským vínem

Grilovaná zelenina s portským vínem

Grilované papriky a cukety s voňavým kořením, jsou v podobě teplého salátu skvělou lehkou letní večeří, nebo přílohou k masu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kslist bobkový
1 stroužekčesnek
2 polévková lžíceocet balsamico
2 kspaprika červená
2 kspaprika žlutá
200 gšalotka
3 polévková lžícevíno portské
4 polévková lžíceolej olivový
600 gcuketa

podle chuti

rozmarýn sušený
sůl
bazalka čerstvá
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 7
1.

Papriky opláchněte a opečte pod grilem, až se na nich utvoří puchýřky. Vyjměte, osolte a nechte vychladnout.

2.

Cukety rozkrájejte na kousky, šalotku oloupejte a podélně překrojte. Smíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem, solí, pepřem a rozdrceným bobkovým listem.

3.

Grilujte 5 až 7 minut.

4.

Vychladlé papriky oloupejte. Všechnu zeleninu vložte do mísy, smíchejte s vínem, octem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 274,3kJ 1 035,7kJ
Bílkoviny 1,2g 4,5g
Tuky 4,4g 16,8g
Sacharidy 4,7g 17,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz