Grilovaná zelenina s portským vínem
Grilované papriky a cukety s voňavým kořením, jsou v podobě teplého salátu skvělou lehkou letní večeří, nebo přílohou k masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kslist bobkový
1 stroužekčesnek
2 polévková lžíceocet balsamico
2 kspaprika červená
2 kspaprika žlutá
200 gšalotka
3 polévková lžícevíno portské
4 polévková lžíceolej olivový
600 gcuketa
podle chuti
rozmarýn sušený
sůl
bazalka čerstvá
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 7
1.
Papriky opláchněte a opečte pod grilem, až se na nich utvoří puchýřky. Vyjměte, osolte a nechte vychladnout.
2.
Cukety rozkrájejte na kousky, šalotku oloupejte a podélně překrojte. Smíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem, solí, pepřem a rozdrceným bobkovým listem.
3.
Grilujte 5 až 7 minut.
4.
Vychladlé papriky oloupejte. Všechnu zeleninu vložte do mísy, smíchejte s vínem, octem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.
Hodnotit recept: