Řecká specialita Spanakopita – špenátový koláč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Řecká specialita Spanakopita – špenátový koláč

55 min. | moučník | 2 750 kJ/porce | Řecká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Fotografie

Špenátový koláč ze Španělska Spanakopita z listového těsta naplněn sýrem feta, cibulí a listovým špenátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkaolej olivový
1 ksvejce
2 plátektěsto listové
2 kscibule jarní
200 gsýr feta
300 gšpenát čerstvý

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.

Lístky špenátu spařte.

2.

Vymačkejte přebytečnou vodu a rozmixujte.

3.

Přidejte cibulku, nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř.

4.

Na pracovní desce rozválejte plát těsta.

5.

Plát vložte do koláčové formy a vytvořte vyvýšený okraj.

6.

Těsto potřete špenátovou směsí.

7.

Nnavrch dejte druhý plát, pokapejte olejem.

8.

Pečte v troubě přibližně 40 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 952,3kJ 2 749,8kJ
Bílkoviny 6,9g 19,9g
Tuky 14,8g 42,7g
Sacharidy 16,9g 48,9g
Cholesterol 25,1mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz