Velikonoční věnec
Velikonoce si bez beránku lze těžko představit, zkusteletos také velikonoční věnec, překvapíte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
Postup přípravy
V mouce rozmíchejte prášky do pečiva, cukr, citronovou kůru i šťávu.
Rozdrobte tvaroh a zadělejte s vejci, tukem a mlékem.
Důkladně propracujte rukama na pomoučeném vále.
Těsto rozdělte na tři díly, vyválejte dostatečně dlouhé válečky, které pak spleťte do copu.
Cop stočte do věnce, potřete rozšlehaným vejcem a dejte do předehřáté trouby upéct.
Pokud chcete věnec ozdobit vejci, uvařte je natvrdo a do stočeného věnce před pečením vmáčkněte.
Věnec můžete také po upečení potřít citronovou polevou a posypat různým zdobením.
Hodnotit recept: