Smažené rybí kuličky
Culets - kuličky z brambor, rybího filé, papriky, vejce a mouky jsou ochuceny pepřem, solí a chilli. Takto osmažené kuličky se podávají na Srí Lance.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte.
Z brambor, mléka a másla udělejte hustší těstíčko.
Přidejte sůl, pepř a chilli.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Papriku zbavte jadřince a nakrájejte nadrobno.
Rybí filé nahrubo umelte.
Do brambor přidejte cibuli, filé, papriku, jedno vejce a trochu hladké mouky.
Vypracujte husté těsto.
Rozdělte těsto na dílky, vyválejte válečky a vytvarujte malé kuličky.
Obalte kuličky v rozšlehaném vejci, zbylé mouce a smažte je v rozpáleném oleji.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, smažené hranolky nebo krokety.
Ozdobte hlávkovým salátem nebo rajčetem.
Hodnotit recept: