Kapr ve vinném těstíčku
Porce kapra jsou obaleny v těstíčku z bílého vína, vejce a soli a usmaženy. Podávají se s tradičním bramborovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kapra očistěte, vykuchejte a omyjte.
Rozdělte jej na porce, které osušte a lehce osolte.
Těstíčko připravte z bílého vína, které rozšlehejte s vejci a špetkou soli.
Postupně přidávejte a zašlehávejte mouku.
Těsto musí být hladké a akorát husté, protože příliš řídké těstíčko by stékalo z porcí ryby, příliš husté zase utvoří tvrdý povlak a ryby se špatně prosmažují.
V hotovém těstíčku namáčejte rybí porce.
Prudce je z obou stran smažte v rozehřátém oleji.
Smažené porce pokapejte citrónovou šťávou a ozdobte snítkou petrželky.
Můžete rybu podávat s tradičním bramborovým salátem.
Hodnotit recept: