Bulharská sladká specialita baklava
Specialita z Bulharska sladká baklava z listového těsta, je plněná oříšky, skořicí a máslem. Peče se okolo 40ti minut.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
sirup
Postup přípravy
Smíchejte suroviny na sirup a nechte rozpustit na mírném ohni.
Poté přidejte teplotu, vařte do zhoustnutí a nechte vychladnout.
Listové těsto rozválejte na tři pláty.
Jeden plát dejte do vymazané zapékací formy.
Smíchejte nasekané oříšky, cukr, skořici a máslo.
Polovinou směsi potřete těsto, položte další plát a postup opakujte.
Vrchní plát potřete máslem.
Ostrým nožem nařízněte na povrch vzorek kosočtverce tak, abyste neprořízla těsto.
Pečte přibližně 40 minut, až je moučník křupavý.
Hotový pak polijte sirupem.
Hodnotit recept: