Krůta na dánský způsob | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krůta na dánský způsob

90 min. | hlavní chod | 1 362 kJ/porce | Dánská kuchyně | 6 porcí

Krůta naplněná směsí z rýže, jater, rajčat a anglické slaniny se opeče a podává s plněnými rajčaty.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1,5 kgkrůta
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
6 polévková lžíceolej
8 ksrajčata

náplň

1 špetkasůl
100 grýže
100 gkrůtí játra
100 gslanina
2 ksrajčata
20 gmáslo
200 gvývar masový

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Připravte si náplň: přebranou a spařenou rýži uvařte v masovém vývaru.

2.

Na másle poduste na plátky nakrájená krůtí játra.

3.

Rajčata omyjte, spařte, oloupejte, odstraňte zrníčka a nakrájejte.

4.

Rajčata přidejte k játrům a společně poduste.

5.

Anglickou slaninu (nebo uzený bůček) nakrájejte na nudličky.

6.

Játra, rajčata, rýži a slaninu promíchejte a podle chuti osolte.

7.

Dvě třetiny nádivky použijte na plnění krůty. Zbytek vložte do vydlabaných rajčat.

8.

Menší krůtu osolte, opepřete, ve voleti naplňte nádivkou, zašijte.

9.

Krůtu opečte na oleji společně s nakrájenou cibuli dozlatova.

10.

Šťávu proceďte a dochuťte kečupem.

11.

Porcovanou krůtu podávejte obloženou plněnými rajčaty.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 526,8kJ 1 362,2kJ
Bílkoviny 2,2g 5,6g
Tuky 10g 25,8g
Sacharidy 7,5g 19,4g
Cholesterol 8,4mg 21,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz