Vepřové s křupavou kůrkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové s křupavou kůrkou

135 min. | hlavní chod | 338 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřová krkovice opečená na jablečném moště nebo víně společně se zelím a jablky je ochucena smetanou a provensálským kořením.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícekoření provensálské
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
1 hlávkazelí
1 kgvepřová krkovice
2 ksjablko
2 polévková lžícestrouhanka
2 lžičkahořčice ostrá
6 kslist bobkový
75 gsmetana zakysaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 105
1.

Maso omyjte, osušte, potřete solí a pepřem.

2.

Troubu předehřejte - el. sporák 200°C, plyn stupeň 3.

3.

Maso vložte do pekáče a v troubě pečte asi hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě.

4.

Pečeni občas přelijte jablečným moštem nebo vínem.

5.

Hlávkové zelí očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na proužky.

6.

Asi po 50 minutách pečení zelí přidejte spolu s bobkovým listem k masu.

7.

Zakysanou smetanu, strouhanku, hořčici a provensálské koření vymíchejte do hladka.

8.

Půl hodiny před dopečením potřete směsí maso.

9.

Jablka omyjte, rozčtvrťte a vyjměte jadřince.

10.

Jablka nakrájejte na větší kostky a 20 minut před dopečením přidejte k masu.

11.

Krátce před podáváním dochuťte zeleninu solí a pepřem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 451,5kJ 337,6kJ
Bílkoviny 1,7g 1,3g
Tuky 4,2g 3,2g
Sacharidy 16g 12g
Cholesterol 0,2mg 0,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz