Vepřové s křupavou kůrkou
Vepřová krkovice opečená na jablečném moště nebo víně společně se zelím a jablky je ochucena smetanou a provensálským kořením.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte, potřete solí a pepřem.
Troubu předehřejte - el. sporák 200°C, plyn stupeň 3.
Maso vložte do pekáče a v troubě pečte asi hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě.
Pečeni občas přelijte jablečným moštem nebo vínem.
Hlávkové zelí očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na proužky.
Asi po 50 minutách pečení zelí přidejte spolu s bobkovým listem k masu.
Zakysanou smetanu, strouhanku, hořčici a provensálské koření vymíchejte do hladka.
Půl hodiny před dopečením potřete směsí maso.
Jablka omyjte, rozčtvrťte a vyjměte jadřince.
Jablka nakrájejte na větší kostky a 20 minut před dopečením přidejte k masu.
Krátce před podáváním dochuťte zeleninu solí a pepřem.
Hodnotit recept: