Vepřové medailonky fajnšmekr
Vepřové medailonky jsou zapečeny na trojí způsob: první s rajčaty a hermelínem, druhý s brokolicí a eidamem, třetí se slaninou, žampióny a nivou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z panenky nakrájejte medailonky (3ks na porci).
Maso jemně naklepejte, okořeňte solí a pepřem.
Na pánvi rozpalte olej a medailonky na něj z obou stran opečte.
Mezitím si v osolené vodě uvařte brokolici.
Sýr eidam a sýr nivu nastrouhejte.
Slaninu opečte na pánvi.
Na jednotlivé medailonky dejte náplň: na první medailonek dejte 2 kolečka rajčat a plátek hemelínu.
Na druhý medailonek dejte teplou brokolici a posypte eidamem.
Na třetí medailonek poklaďte slaninu, žampióny a posypte nivou.
Všechny medailonky uložte do mísy, troubu předehřejte.
Medailonky zapečte tak, aby sýr byl roztaven.
Smíchejte máslo s lžičkou hladké mouky.
Ve výpeku orestujte máslovou směs, zalijte vývarem.
Směs okořeňte a provařte.
Na talíř dejte tři medailonky (každý jiný) a ozdobte sezónní zeleninou.
Hodnotit recept: