Pohár z klasického pudinku a ovoce
Piškoty, čerstvé jahody a jahodový pudink jsou základem poháru, který je ozdoben šlehačkou a oplatkou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 ksprášek pudinkový jahodový
250 gjahody čerstvé
40 gcukr
500 mlmléko
na ozdobu
1 kssmetana ke šlehání
2 kstrubičky
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 5
1.
Do hrníčku vlijeme deci mléka a pudinkový prášek, vše rozmícháme.
2.
Do hrnce dáme zbytek mléka, vlijeme směs z hrníčku, přidáme cukr a postupně za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 4 minuty, dokud pudink nehoustne.
3.
Do poháru si nachystáme piškoty a omyté čerstvé jahody, přelijeme pudinkem.
4.
Ozdobíme dle chuti čerstvým ovocem, šlehačkou a vložíme oplatku např. hořickou trubičku.
Hodnotit recept: