Uzené v bramboráku se zelím
Uzené maso smažené mezi dvěma bramboráky se podává s bílým zelím.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
těstíčko
na pánev
Postup přípravy
Brambory nastrouháme najemno a odlijeme z nich vodu.
Osolíme, opepříme, dáme lžíci majoránky, hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek (3 stroužky) a smícháme.
Na pánev dáme malou naběračku bramborového těsta, minutu počkáme a vložíme na něj plátek uzeného.
Na uzené maso dáme další naběračku bramborákového těsta a necháme smažit, dokud těsto nezačne zlatovět po okrajích a lehce žloutnout na vrchu.
Poté pomalu otočíme a smažíme z druhé strany.
Zelí dáme vařit na 40 minut, osolíme a přidáme 8 kostek cukru.
Na závěr, po 40 minutách, poprášíme hladkou moukou. Občasně podléváme.
Hodnotit recept: