Uzené v bramboráku se zelím | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Uzené v bramboráku se zelím

60 min. | hlavní chod | 1 710 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Uzené v bramboráku se zelím

Uzené maso smažené mezi dvěma bramboráky se podává s bílým zelím.

Autor receptu: lolitas

Ingredience

Přepočítat na  porce

příloha

1 lžičkakmín mletý
1 balíčekzelí bílé
8 kostkacukr kostka

těstíčko

1 polévková lžícemajoránka sušená
1 ksvejce
2 špetkasůl
2 špetkapepř černý mletý
3 stroužekčesnek
5 polévková lžícemouka hladká
8 ksbrambory

na pánev

2 plátekmaso uzené

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Brambory nastrouháme najemno a odlijeme z nich vodu.

2.

Osolíme, opepříme, dáme lžíci majoránky, hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek (3 stroužky) a smícháme.

3.

Na pánev dáme malou naběračku bramborového těsta, minutu počkáme a vložíme na něj plátek uzeného.

4.

Na uzené maso dáme další naběračku bramborákového těsta a necháme smažit, dokud těsto nezačne zlatovět po okrajích a lehce žloutnout na vrchu.

5.

Poté pomalu otočíme a smažíme z druhé strany.

6.

Zelí dáme vařit na 40 minut, osolíme a přidáme 8 kostek cukru.

7.

Na závěr, po 40 minutách, poprášíme hladkou moukou. Občasně podléváme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 375,4kJ 1 710,1kJ
Bílkoviny 2,8g 12,7g
Tuky 1,1g 4,8g
Sacharidy 18,2g 82,8g
Cholesterol 32,1mg 146,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz