Halušky
Tradiční slovenské halušky z brambor se zelím a uzeným masem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
těstíčko
1 ksvejce
1 lžičkasůl
400 gmouka hladká
8 ksbrambory
na pánev
1 balíčekzelí bílé
2 kscibule kuchyňská
200 gmaso uzené
podle chuti
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a mouku.
2.
Vše smícháme a do osolené vroucí vody vkládáme halušky lžičkou nebo cedníkem na halušky.
3.
Vaříme cca 5 minut, dokud halušky nevyplavou.
4.
Na pánvi osmahneme cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso, které přidáme k hotovým haluškám.
5.
Zelí dusíme 40 minut, občas podlijeme. Dochutíme solí a 8 kostkami cukru.
6.
Přidáme k haluškám. Vše smícháme.
Hodnotit recept: