Vepřové kousky s červeným zelím | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové kousky s červeným zelím

65 min. | hlavní chod | 1 576 kJ/porce | Česká kuchyně | 3 porce

vepřové kousky s červeným zelím a knedlíkem

Kořeněná plec nakrájená na kousky je pečená s česnekem a podávaná s červeným zelím a houskovým knedlíkem.

Autor receptu: lolitas

Ingredience

Přepočítat na  porce

příloha

1 balíčekzelí červené
1 balíčekknedlík houskový

na pekáč

1 polévková lžícekmín mletý
1 lžičkasůl
2 špetkapepř černý mletý
2 kscibule kuchyňská
3 stroužekčesnek
500 gvepřová plec

podle potřeby

cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 55
1.

Osmahneme cibulku do zlatova a vložíme do zapékací misky spolu s vepřovým masem nakrájeným na větší kusy.

2.

Přidáme na proužky nakrájený česnek, osolíme, opepříme, okmínujeme, dáme trochu oleje a promícháme.

3.

Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 stupňů 50 minut. Občas promícháme maso a podlijeme.

4.

Osmahneme cibulku v hrnci, přidáme červené zelí a dusíme 30 minut.

5.

Přidáme sůl, 9 kostek cukru, okmínujeme a 5 minut povaříme.

6.

Knedlík nakrájíme na plátky, lehce vodou pokapeme a na páře nebo v mikrovlnce ohřejeme.

7.

Když je maso hotové, vyndáme ho z mísy a šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 623,1kJ 1 576,4kJ
Bílkoviny 13,5g 34,2g
Tuky 6,5g 16,5g
Sacharidy 9g 22,8g
Cholesterol 44,8mg 113,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz