Vepřové kousky s červeným zelím
Kořeněná plec nakrájená na kousky je pečená s česnekem a podávaná s červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
na pekáč
podle potřeby
Postup přípravy
Osmahneme cibulku do zlatova a vložíme do zapékací misky spolu s vepřovým masem nakrájeným na větší kusy.
Přidáme na proužky nakrájený česnek, osolíme, opepříme, okmínujeme, dáme trochu oleje a promícháme.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 stupňů 50 minut. Občas promícháme maso a podlijeme.
Osmahneme cibulku v hrnci, přidáme červené zelí a dusíme 30 minut.
Přidáme sůl, 9 kostek cukru, okmínujeme a 5 minut povaříme.
Knedlík nakrájíme na plátky, lehce vodou pokapeme a na páře nebo v mikrovlnce ohřejeme.
Když je maso hotové, vyndáme ho z mísy a šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme.
Hodnotit recept: