Konfitovaný divoký zajíc | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Konfitovaný divoký zajíc

275 min. | hlavní chod | 1 842 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Konfikovaný divoký zajíc.

Zajíc dušený na zelenině, koření, slanině, sušených švestkách a víně. Podáváme s bramborovými šiškami s rozmarýnem, posypané opraženou strouhankou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkarozmarýn sušený
1 lžičkatymián sušený
1 špetkasůl
1 ksbadyán hvězdička
1 špetkacukr
100 gšvestky sušené
200 mlvývar
4 ksdivoký zajíc zadní běhy
400 gzelenina kořenová
50 gslanina
500 gvíno červené
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 240
1.

Zajíce okořeňte solí a pepřem, orestujte na tuku.

2.

Pokrájejte zeleninu.

3.

Do výpeku přidejte zeleninu, veškeré koření, slaninu, švestky a zalijte vínem.

4.

Přidejte cukr a tolik vývaru, aby maso bylo vcelku ponořené.

5.

Zakryté duste (pečte) při nízké teplotě 120 °C cca 3 až 4 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Při této úpravě není třeba králíka špikovat.

6.

Výpek zahustěte jen vyredukováním přebytečné tekutiny.

7.

Přelijte jím maso a jako přílohu zvolte bramborové šišky s rozmarýnem posypané orestovanou strouhankou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 397,3kJ 1 842,4kJ
Bílkoviny 8,7g 40,3g
Tuky 1,9g 8,8g
Sacharidy 6,5g 30,3g
Cholesterol 2,4mg 11mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz