Konfitovaný divoký zajíc
Zajíc dušený na zelenině, koření, slanině, sušených švestkách a víně. Podáváme s bramborovými šiškami s rozmarýnem, posypané opraženou strouhankou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zajíce okořeňte solí a pepřem, orestujte na tuku.
Pokrájejte zeleninu.
Do výpeku přidejte zeleninu, veškeré koření, slaninu, švestky a zalijte vínem.
Přidejte cukr a tolik vývaru, aby maso bylo vcelku ponořené.
Zakryté duste (pečte) při nízké teplotě 120 °C cca 3 až 4 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Při této úpravě není třeba králíka špikovat.
Výpek zahustěte jen vyredukováním přebytečné tekutiny.
Přelijte jím maso a jako přílohu zvolte bramborové šišky s rozmarýnem posypané orestovanou strouhankou.
Hodnotit recept: