Krtův dort podomácku
Dort z kakaového korpusu plněný banány a čokoládovým krémem ze zakysané smetany, tvarohu a pudinku. Známý dort připravený z běžně dostupných ingrediencí.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které postupně zašleháme olej a mléko.
Smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a zašleháme do těsta.
Z bílků vyšleháme sníh a přidáme jemně k těstu.
Formu na dort vysteleme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme a uhladíme.
V troubě horkovzdušné pečeme na 150°C asi 30-40 minut (kontrolujeme párátkem).
Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.
Poté sundáme pečící papír a pomocí lžičky korpus vydlabeme tak, aby vznikl okraj asi 1 cm široký a dno bylo asi 2 cm vysoké.
Vydlabané těsto v misce rozdrobíme.
Vydlabaný korpus vyložíme podélně rozpůlenými banány.
Připravíme krém z vyšlehaného tvarohu se zakysanými smetany.
Uvaříme si puding (nejlépe banánový) a vychladlý jej přidáme do smetan.
Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu a vyšlehanou smetanu.
Krém natřeme na banány do tvaru kopce a posypeme rozdrobeným korpusem.
V lednici chladíme asi 3 hodiny a poté podáváme.
Hodnotit recept: