Medové hovězí kousky s rýží | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Medové hovězí kousky s rýží

100 min. | hlavní chod | 497 kJ/porce | Česká kuchyně | 3 porce

Medové hovězí kousky s rýží

Dušené kousky z hovězího masa v marinádě z medu, kečupu a chilli omáčky udělá maso pikantnější.

Autor receptu: lolitas

Ingredience

Přepočítat na  porce

příloha

2 balíčekrýže

na pánev

1 polévková lžícesolamyl
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemed včelí
2 lžičkakečup sladký
2 polévková lžíceolej
4 kapkaomáčka chilli thajská
500 gmaso hovězí zadní

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 90
1.

Na oleji osmahneme cibulku a přidáme na kousky nakrájené hovězí maso.

2.

Přidáme 1 lžíci medu, 2lžičky kečupu sladkého, trošku chilli omáčky a špetku soli.

3.

Podlijeme a dusíme hodinu a půl aby maso úplně změklo.

4.

Na závěr rozmícháme lžičku solamilu s trošičkou vody a za stálého míchání vlijeme k masu.

5.

Rýži klasicky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 17-20 minut podle druhu rýže, který máme k dispozici.

6.

Můžeme ozdobit nasekaným šnitlikem nebo petrželkou (stačí sušená).

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 227,1kJ 496,7kJ
Bílkoviny 0,2g 0,4g
Tuky 4,5g 9,9g
Sacharidy 4g 8,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz