Špíz z mletého masa
Mleté maso ochucené kari kořením a zázvorem je střídavě napichováno s cibulí a jablkem na kovové jehly.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
na pánev
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtverečky.
Mleté máso smícháme s kari kořením, mletým pepřem, mletým zázvorem a solí.
Maso necháme chvíli uležet a poté nejlépe navhčenýma rukama tvarujeme kuličky. Pokud by směs byla příliš "mazlivá", přidejte strouhanku.
Připravíme si špejle nebo kovové jehlice a střídavě napichujeme cibuli, jablko a maso.
Špízy pečte na pánvi nebo na roštu na grilu.
Podávejte se zeleninovou oblohou a případně bagetou či chlebem.
Hodnotit recept: