Čočková polévka s noky a s uzeným
Čočková polévka s celerem, mrkví a uzeným masem je zkombinovaná s chutnými nočky.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Na sádle orestujeme do zlata najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme čočku, přidáme kousek celeru, petržele a mrkve - vše vcelku.
Osolíme a zalijeme vodou - cca 1,5 – 2 litry. Vaříme do měkka.
Po uvaření odstraníme uvařenou zeleninu a pokrájíme na kousky pouze vařenou mrkev.
Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a česnek.
Rozmícháme jedno vejce s hladkou moukou do takové hustoty, aby těsto protlačené přes struhadlo tvořilo v polévce chutné nočky.
Za občasného míchání vaříme cca 2 minuty.
Dochutíme lahodně chutnající polévku dle potřeby ještě kapkou octa.
Hodnotit recept: