Pečené hřiby ve vinné marinádě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečené hřiby ve vinné marinádě

20 min. | hlavní chod | 1 386 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce | Vegetariánské jídlo

Fotografie

Hřiby opečené na bílém víně a citronové šťávě, ochucené česnekem, tymiánem a nasekanou petrželkou. Délka přípravy je 30 minut.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícenať petrželová
1 lžičkalístky tymiánu
1 kscitrón
2 stroužekčesnek
2 lžíceolej olivový
20 gmáslo
50 mlvíno suché bílé
600 ghřiby čerstvé

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 5
1.

Hřiby očistíme a podélně nakrájíme na plátky.

2.

Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.

3.

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme houby a česnek a několik minut opékáme.

4.

Přilijeme z jednoho citrónu vymačkanou citronovou šťávu a víno, osolíme, opepříme a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut.

5.

Houby vyndáme a upravíme na plochou mísu.

6.

Vmícháme nasekanou petrželku a nasekaný tymián, dochutíme a přelijeme na houby.

7.

Podáváme ozdobené dílky citronu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 346,5kJ 1 386,1kJ
Bílkoviny 2,1g 8,4g
Tuky 6,1g 24,6g
Sacharidy 4,3g 17,1g
Cholesterol 7mg 28mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz