Bramboráky se zelím
Bramboráky, které jsou vláčné a křupavé díky směsi s kysaným zelím.
Autor receptu: denda22
Ingredience
těsto
1 polévková lžícemajoránka sušená
1 ksvejce
1 lžičkasůl
1 hrnečekmouka
300 gzelí kysané bílé
4 stroužekčesnek
8 ksbrambory
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory oloupeme na nastrouháme najemno. Do tohoto těsta přidáme cibuli, sůl, pepř, kmín, vejce, majoránku.
2.
Dále přidáme pokrájené zelí, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
3.
Promícháme a přidáváme tolik mouky, abychom měli těsto " tak akorát" ne husté, ale také ne řídké.
4.
Na pánev dáme rozehřát trošku oleje.
5.
Lžící klademe těsto, které rozetřeme po pánvi. Smažíme z obou stran dozlatova.
Hodnotit recept: