Rizoto s vepřovým masem
Rýže upečená v troubě s kousky zbylého pečeného vepřového masa a s hráškem a pórkem.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
1 ksmrkev
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkasůl
1 konzervahrášek sterilovaný
1 špalíčekpórek
10 dkgsýr cihla
2 dlšťáva masová
2 špetkapepř černý mletý
20 dkgpečínka vepřová
5 clolej
500 grýže
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme opláchnutou rýži, zalijime vodou a osolíme. Dáme péct na cca 20 minut do trouby.
2.
Uvaříme mrkev a spolu se zbytky upečeného masa nakrájíme na kostičky.
3.
Vše smícháme dohromady. Přidáme šťávu z masa, sterilovaný hrášek, mrkev a pórek. Osolíme a opepříme.
4.
Znova promícháme. Podáváme s nastrouhaným sýrem a kyselým okurkem.
Hodnotit recept: