Vepřové ledvinky s oravskou slaninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové ledvinky s oravskou slaninou

90 min. | hlavní chod | 159 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou

    Vepřové ledvinky nakládané v mléce jsou dušené s opečenou slaninou.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 kscibule kuchyňská
    1 kostkabujón masový
    10 ksledvinky vepřové
    2 ksokurka sterilovaná
    30 dkgslanina oravská

    podle chuti

    pepř černý mletý
    sůl

    podle potřeby

    mléko
    mouka hladká

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 30
    Čas vaření/pečení: 60
    1.

    Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce.

    2.

    Po chvilce přidáme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí.

    3.

    Vepřové ledvinky rozpůlíme a vyřežeme vnitřní části močovodů (tedy jediné nevzhledné části ledvinek), čisté plátky ledvinek podélně přepůlíme a nakrájíme na nudličky.

    4.

    Několikrát plátky ledvinek poté propláchneme v sítku vodou, následně vložíme do misky a zalijeme mlékem a necháme cca hodinku odležet. Někdy není špatné nechat i do druhého dne.

    5.

    Po vyluhování v mléce ještě propláchneme a přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.

    6.

    Podlijeme vodou tak, aby se to dusilo.

    7.

    Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu a přidáme najemno nastrouhané dvě kyselé okurky střední velikosti.

    8.

    Dusíme, až jsou ledvinky krásně měkké, tedy asi 45 minut.

    9.

    K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce.

    10.

    Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo.

    11.

    Podáváme s těstovinou, s bramborem nebo s rýží.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 180,5kJ 158,6kJ
    Bílkoviny 2,1g 1,9g
    Tuky 0,8g 0,7g
    Sacharidy 7,4g 6,5g
    Cholesterol 3mg 2,6mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz