Alpské fondue | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Alpské fondue

Sousta si namáčejte do pikantních omáček

Sýr rozpuštěný ve víně s česnekem a zahuštěný maizenou, dochucený muškátovým oříškem a pepřem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 stroužekčesnek
1 špetkaoříšek muškátový mletý
150 gsýr ementál
2 kssýr tavený
400 mlvíno bílé
50 gmaizena

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
1.

Sýr nakrájejte na kostičky.

2.

Víno zahřejte, ale nevařte, přidejte utřený česnek a sýr nakrájený na kostičky.

3.

Když se sýr začne rozpouštět, zahustěte ho maizenou rozkvedlanou v troše studeného vína.

4.

Dochuťte mletým pepřem, oříškem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 767,9kJ 1 251,6kJ
Bílkoviny 7,5g 12,3g
Tuky 9,3g 15,2g
Sacharidy 7,3g 11,9g
Cholesterol 19,6mg 31,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

ONLINE: Obětí smrtícího viru přibývá. Čína…

Už 26 obětí evidují čínské úřady v souvislosti s šířením nového typu koronaviru, který se na konci…

celý článek »

České celebrity

Kaira Hrachovcová zdědila svalovce po Vondráčkové!…

Škatulata, hejbejte se! Před několika měsíci se svalnatý hokejista Marek Peksa (30) pohyboval v blízkosti…

celý článek »

České celebrity

Drsná slova Michala Davida: Absolonová neměla…

Má snad hitmaker Michal David (59) pifku na svou někdejší hvězdu Moniku Absolonovou (43)? Při hodnocení…

celý článek »

Počasí

Česko sevře ledovka, sledujte radar Blesku.…

Víkend ukončí inverzní charakter počasí a přinese více frontální oblačnosti. Pozor! Během neděle…

celý článek »