Alpské fondue | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Alpské fondue

Sousta si namáčejte do pikantních omáček

Sýr rozpuštěný ve víně s česnekem a zahuštěný maizenou, dochucený muškátovým oříškem a pepřem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 stroužekčesnek
1 špetkaoříšek muškátový mletý
150 gsýr ementál
2 kssýr tavený
400 mlvíno bílé
50 gmaizena

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
1.

Sýr nakrájejte na kostičky.

2.

Víno zahřejte, ale nevařte, přidejte utřený česnek a sýr nakrájený na kostičky.

3.

Když se sýr začne rozpouštět, zahustěte ho maizenou rozkvedlanou v troše studeného vína.

4.

Dochuťte mletým pepřem, oříškem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 767,9kJ 1 251,6kJ
Bílkoviny 7,5g 12,3g
Tuky 9,3g 15,2g
Sacharidy 7,3g 11,9g
Cholesterol 19,6mg 31,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Brňané

Překotný porod po půlnoci: Tomáška začal…

Tak moc chtěl malý Tomášek na svět, že mamince Renátě vůbec nedal šanci dojet do porodnice. Přinutil…

celý článek »

Světové celebrity

Rajcovní karanténa Emily Ratajkowské: Božskými…

Krásná modelka Emily Ratajkowská (28) se ani dva roky poté, co ji herec Sebastian Bear-McClard (33)…

celý článek »

Koronavirus

Koronavirová izolace v luxusu: Blogerský…

Britský bloger Jack Morris (29) z Manchesteru si postavil na Bali luxusní sídlo a okázale se v něm…

celý článek »

České celebrity

Zuzana Belohorcová v Miami: Konec podnikání!…

Několik let si Zuzana Belohorcová (44) s manželem Vlastou Hájkem (45) a dětmi užívali blahobytu na…

celý článek »