Pstruh s citronovým přelivem
Pstruh opečený s česnekem na másle, poté podušený a pokapaný šťávou z citrónu.
Autor receptu: czechspecial
Ingredience
1 kspstruh
1 špetkapepř barevný drcený
1 kscitrón
1 hrstpetrželka nasekaná
2 paličkačesnek
80 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 2
Čas vaření/pečení: 30
1.
Pstruha omejeme, případně můžeme vykuchat, nebo ponechat v nevykostěném stavu.
2.
Osušíme, osolíme, opepříme, přidáme hlavičky česneku a zlehka opečeme na másle, podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou cca 30minut na mírném stupni.
3.
Výpek přecedíme, vrátíme do kastrolu, přidáme šťávu z citrónu, petrželku a zbytek másla.
4.
Přelijeme a podáváme s čerstvým chlebem.
Hodnotit recept: