Játrová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Játrová omáčka

70 min. | hlavní chod | 239 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Játrová omáčka

Jatrova omáčka na slanině ochucená majoránkou, česnekem a kmínem se podává s knedlíky.

Autor receptu: mirka.s01

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkakmín mletý
1 špetkamajoránka sušená
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícesádlo vepřové
1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
2 polévková lžícemouka hladká
200 gjátra drůbeží
30 gslanina

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli.

2.

Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme.

3.

Mírně podlijeme a podusíme.

4.

Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut.

5.

Nakonec omáčku osolíme a okořeníme.

6.

Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 272,9kJ 238,7kJ
Bílkoviny 1,7g 1,5g
Tuky 4g 3,5g
Sacharidy 6,5g 5,7g
Cholesterol 5,1mg 4,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz