Játrová omáčka
Jatrova omáčka na slanině ochucená majoránkou, česnekem a kmínem se podává s knedlíky.
Autor receptu: mirka.s01
Ingredience
1 špetkakmín mletý
1 špetkamajoránka sušená
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícesádlo vepřové
1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
2 polévková lžícemouka hladká
200 gjátra drůbeží
30 gslanina
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme.
3.
Mírně podlijeme a podusíme.
4.
Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut.
5.
Nakonec omáčku osolíme a okořeníme.
6.
Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Hodnotit recept: