Gratinovaný kozí sýr s piniemi
Plátky sýra poklademe na ledový salát s piniemi a brusinkovým kompotem, pokapaný dresinkem z medu a citronové šťávy. Servírujeme s teplou pizza plackou nebo rozpečenou bagetkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sýr nakrájejte na dvoucentimetrové plátky a dejte je do vyhřáté trouby na cca 5 minut péct.
Pinie nasucho opražte.
Salát natrhejte (na silnější nudličky nakrájejte).
Opatrně ho smíchejte s piniemi a brusinkovým kompotem.
Rozšlehejte med s citrónovou šťávou, aby se v dresinku spojily.
Na to položte rozehřátý kozí sýr a vše lehce dresinkem pokapte.
Servírujte s teplou pizza plackou nebo křupavou bagetou.
P.S. Za afrodiziakum jsou považovány i piniová semínka vyloupaná z šišek borovice pinie. Pražené pinelky se přidávají do cukroví, polévek, salátů a v Itálii jsou zásadní ingrediencí pesta.
Hodnotit recept: