Tomatová polévka s bazalkou a medem
Rychlá tomatová polévka z oloupaných rajčat a šalotky, dochucená medem, octem a bazalkou. Můžeme zjemnit smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou šalotku orestujte na oleji tak, aby byla sklovitá.
Dejte na ni spařená a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
Jemně je poduste, zalijte vodou a nechte mírně vařit půl hodiny.
Poté přidejte med, sůl, ocet a dalších pět minut povařte.
Ve finále odstavte polévku z ohně, okořeňte ji nasekanou bazalkou, případně dosolte.
Před podáváním můžete chuť zjemnit smetanou.
P.S.Polévka z rajčat je snadná. Obsahuje afrodisiaka jakými jsou med a bazalka, jež prý pochází od bohyně lásky Eurzulie. Alespoň tak praví haitská legenda.
Hodnotit recept: