Rajská omáčka
Rajská omáčka ze zkaramelizovaného cukru a rajčatového protlaku je vhodnou omáčkou k domácím knedlíkům a masu.
Autor receptu: jijina
Ingredience
0,5 lžičkasůl
  1 kscibule kuchyňská
  1 polévková lžíceolej
  1 ksskořice celá
  1 lžičkaocet
  1 kslist bobkový
  1 kshřebíček celý 
  1 ksprotlak rajčatový
  2 polévková lžícecukr krupice
  2 kuličkakoření nové
  4 kuličkapepř černý celý 
  5 polévková lžícemouka hladká
  Postup přípravy
Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 30
  1.
    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uvaříme dozlatova jíšku.
2.
    Do jíšky přidáme cukr a necháme mírně za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme rajčatový protlak, vodu a důkladně promícháme.
3.
    Přidáme koření, skořici, bobkový list a asi půl hodiny za občasného míchání vaříme.
4.
    Ke konci vaření ochutíme solí a octem.
5.
    Podáváme s domácími houskovými knedlíky a masem.
Hodnotit recept:

