Rajská omáčka
Rajská omáčka ze zkaramelizovaného cukru a rajčatového protlaku je vhodnou omáčkou k domácím knedlíkům a masu.
Autor receptu: jijina
Ingredience
0,5 lžičkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
1 ksskořice celá
1 lžičkaocet
1 kslist bobkový
1 kshřebíček celý
1 ksprotlak rajčatový
2 polévková lžícecukr krupice
2 kuličkakoření nové
4 kuličkapepř černý celý
5 polévková lžícemouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uvaříme dozlatova jíšku.
2.
Do jíšky přidáme cukr a necháme mírně za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme rajčatový protlak, vodu a důkladně promícháme.
3.
Přidáme koření, skořici, bobkový list a asi půl hodiny za občasného míchání vaříme.
4.
Ke konci vaření ochutíme solí a octem.
5.
Podáváme s domácími houskovými knedlíky a masem.
Hodnotit recept: