Krůtí maso na medu
Krůtí maso potírané medovou marinádou a posypené tymiánem má výtečnou nasládlou chuť, která chutná dospělým i dětem.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Připravte marinádu smícháním medu s olejem.
Krůtí maso osolte, potřete marinádou a posypte tymiánem.
Troubu předehřejte na 180°C.
Maso dejte do pekáče, podlijte vodou, přidejte mrkev a cibuli.
Vložte pekáč na 20 minut do trouby, během toho několikrát maso potřete medem.
Maso by mělo mít kůrčičku, poté maso pokryjte slaninou, aby se nepřipálilo.
Pečte ještě dalších 40 minut.
Jako přílohu volte opečené brambory nebo hranolky.
Maso nakrájejte na plátky, přelijte zbylou marinádou a případně ozdobte sezónní zeleninou.
Hodnotit recept: