Pečené kuře s kari rýží
Klasické pečené kuře se žlutou kari rýží a zeleninou jako oblohou je jednoduché a rychlé jídlo vhodné jak na oběd, tak i na večeři.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Kuře omyjte, naporcujte na 4 díly - 2 stehna a 2 prsa.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Kuře ochuťte grilovacím kořením ze všech stran.
Kuře vložte do pekáče, podlijte dostatečně vodou.
Pečte asi 40 minut, v průběhu pečení kuře přelévejte šťávou z pekáče.
Na posledních 10 minut teplotu zvyšte tak, aby se vytvořila kůrčička.
Rýži propláchněte a dle návodu na obalu uvařte.
K rýži přidejte kari koření pro žlutou barvu.
Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky.
Kuře podávejte s rýží, salátovou okurkou a rajčaty.
Hodnotit recept: