Rýžový nákyp
Meruňkový rýžový nákyp zdobený bílkovým sněhem a jahodami.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Rýži propláchneme vodou a zalijeme mlékem. Osolíme, přidáme lžíci másla a za občasného míchání uvaříme do hustoty kaše.
Do uvařené rýže zamícháme 2 žloutky a vanilkový cukr.
Formu vymažeme herou. Nejprve dáme vrstvu rýže, dále poklademe půlkami meruněk a posypeme skořicovým cukrem. Opět dáme vrstvu rýže, meruněk a nakonec rýži.
Poklademe plátky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 185 st. Celsia asi 40 minut.
Upečený nákyp upravíme na talíře a potřeme oslazeným sněhem z bílků a ozdobíme jahodami.
Hodnotit recept: