Zeleninová polévka s pohankou
Zdravá polévka se zeleninou, kuřecím masem a pohankou.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
V hrnci osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev a petržel a za občasného míchání osmahneme.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, kuřecí maso, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, sůl, masox. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny.
Pohanku propláchneme v sýtu, přesypeme do kastrolu, zalijeme vodou a asi 5 minut povaříme. Poté necháme dovařit pod pokličkou.
Z uvařené polévky vyjmeme kuřecí kosti, obereme maso a vložíme do zpět do polévky.
Do uvařené polévky vmícháme pohanku, dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a máslem.
Kdo má raději polévku hustší, je možné ji zahustit jíškou.
Hodnotit recept: