Polévka ze sušených kozáků
Sušené houby opečeme na cibuli doměkka, zalijeme vodou a přidáme kostky brambor. Na závěr přilijeme mléko se smetanou a polévku podle chuti osolíme a okyselíme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájete nadrobno.
V hrnci na rozpáleném oleji cibuli opečte dosklovita.
Sušené houby kozáky (můžete i jiné) propláchněte ve studené vodě, přidejte k cibuli.
Společně opečte, dokud nejsou měkké.
Přisypte mletou papriku a ještě krátce opečte.
Do hrnce přilijte vodu, ochuťte bobkovým listem, pepřem.
Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut.
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
Brambory přidejte do polévky a vařte doměkka.
Přilijte mléko společně se smetanou, ještě jednou nechte projít varem.
Na závěr ochuťte octem a solí.
Hodnotit recept: