Puntíkatá vajíčka
Z těsta vykrájená vajíčka, potřená polevou z moučkového cukru a mléka, ozdobená různobarevnými puntíky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Mouku nasypejte na pracovní desku, přidejte cukr a citronovou kůru z půlky citronu.
Do středu rozbijte vejce a po stranách nakrájejte máslo.
Pomocí nože promíchávejte a sekejte, dokud nevznikne hrudkovitá směs.
Potom směs velmi rychle rukama vypracujte v hladké těsto.
Zabalte těsto do fólie a na hodinu uložte do lednice.
Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném vále na čtyřmilimetrovou placku.
Formičkou ve tvaru vejce (nebo pomocí papírové šablony a nože) vykrajujte vajíčka.
Vykrojené tvary poskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
V troubě vyhřáté na 180 °Celsia pečte asi deset minut.
Upečená vajíčka sundejte z plechu a dejte vystydnout.
Moučkový cukr utřete s mlékem.
Takto připravenou polevu naneste na vychladlé cukroví.
Potravinářskými barvami na vajíčka nakreslete různobarevné tečky a nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: