Glazírovaná sladkokyselá karotka
Mrkvičky dělané na másle a medu, dochucené vínem a citronovou šťávou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mladé mrkvičky důkladně omyjte a očistěte.
Nať neodstraňujte úplně, nechte na mrkvi cca jeden až dva centimetry.
V hrnci rozehřejte máslo a přidejte med.
Až se rozpustí, přisypejte mrkev.
Míchejte dokud cukr nezačne lehce karamelizovat.
Přilijte víno a citronovou šťávu.
Přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste asi deset minut.
Občas zamíchejte, aby se mrkev nepřipekla.
Nakonec ji ještě jednou důkladně promíchejte, aby se potáhla vzniklým sirupem.
Podávejte posypané nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Hodnotit recept: