Glazírovaná sladkokyselá karotka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Glazírovaná sladkokyselá karotka

Fotografie

Mrkvičky dělané na másle a medu, dochucené vínem a citronovou šťávou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksnať petrželová
1 lžičkašťáva citronová
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 lžičkamed
50 gmáslo
6 lžícevíno suché bílé
700 gmrkev jarní

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Mladé mrkvičky důkladně omyjte a očistěte.

2.

Nať neodstraňujte úplně, nechte na mrkvi cca jeden až dva centimetry.

3.

V hrnci rozehřejte máslo a přidejte med.

4.

Až se rozpustí, přisypejte mrkev.

5.

Míchejte dokud cukr nezačne lehce karamelizovat.

6.

Přilijte víno a citronovou šťávu.

7.

Přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste asi deset minut.

8.

Občas zamíchejte, aby se mrkev nepřipekla.

9.

Nakonec ji ještě jednou důkladně promíchejte, aby se potáhla vzniklým sirupem.

10.

Podávejte posypané nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 376,1kJ 836,9kJ
Bílkoviny 1,2g 2,6g
Tuky 4,8g 10,7g
Sacharidy 8,9g 19,9g
Cholesterol 15,7mg 35mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz