Amur v provensálském těstíčku
Amur pokapaný citronovou šťávu a potřený česnekem, obalený v těstíčku z vajec, piva, provensálského koření a mouky. Smažíme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkašťáva citronová
1 lžícemouka hladká
1 špetkasůl
1 lžícepivo
1 lžičkakoření provensálské
2 ksvejce
3 stroužekčesnek
800 gamaretto
1 špetkapepř černý mletý
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
1.
Očištěnou rybu nakrájejte na porce.
2.
Pokapejte citronovou šťávou, osolte, potřete rozetřeným česnekem a nechte 30 minut odležet.
3.
Mezitím si připravte hustší těstíčko z vajec, trochy piva, provensálského koření a mouky.
4.
Jednotlivé porce ryby namáčejte do těstíčka.
5.
Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Hodnotit recept: