Ondrášová šavle
Hovězí maso naložené v nálevu z octu, vody, kořenové zeleniny, cibule a divokého koření. Opékáme na grilu a podáváme na chlebu potřené hořčicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistěte a nakrájejte na kostičky.
Pokud nemáte divoké koření můžete si jej nahradit směsí bobkového listu, nového koření a celým pepřem.
Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka.
Převařte ocet a vodu, přidejte sůl, kořenovou zeleninu a divoké koření.
Do takto připraveného vychladlého láku vložte maso zbavené povrchového loje a šlach.
Přidejte cibuli a nechte dva dny odležet.
Maso do nálevu úplně ponořte.
Odleželé maso napíchněte na rožeň a opékejte na grilu.
Při opékání ho potírejte směsí oleje a mleté červené papriky.
Postupně odkrajujte z povrchu opečené části masa, potírejte je hořčicí a podávejte na chlebě.
Hodnotit recept: