Litý čokoládový moučník
Čokoládový moučník z másla, cukru, čokolády, javorového sirupu, mouky a vajec. Po upečení poprášíme cukrem a ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čtvercovou formu (20x20 cm) vymažte mírně tukem a vyložte ji pečicím papírem.
Do rendlíku vložte máslo, oba druhy cukru, čokoládu a javorový sirup.
Mírně zahřívejte za stálého míchání v rendlíku, až získáte hladkou hmotu.
Odstavte a nechte vychladnout.
V misce smíchejte vejce a čokoládovou příchuť (nebo vanilkovou).
Vmíchejte vychladlou čokoládovou hmotu.
Mouku, kakaový prášek a kypřicí prášek prosejte do mísy a zlehka přidejte do těsta.
Naplňte jím formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Na povrchu vznikne pevná kůrka a těsto se začne odtahovat od stěn formy.
Moučník nechte vychladnout, nakrájejte ho na porce, posypejte cukrem moučkou a ozdobte kousky čerstvého ovoce.
Hodnotit recept: