Krkonošské kyselo
Tahle regionální dobrota z chlebového kvásku, smetany a hub je doslova gurmánský zážitek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
200 g
50 gmáslo
10 ghouby sušené
1 kscibule kuchyňská
4 ksvejce
1 dlsmetana 12%
500 gbrambory
1 polévková lžícesůl
1 lžičkakmín mletý
1 lvoda
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru.
2.
Připravený vývar necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme nakrájenou a osmaženou cibulku a umíchaná vejce.
3.
Zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby. Do hotové polévky přidáme uvařené a nakrájené brambory.
Hodnotit recept: