Barcelonský jablečný závin
Lahodnému španělskému štrůdlu neodoláte! Závin s křehkého těsta s mandlemi a skořicí, potřeného voňavou jablečno-smetanovou směsí, se stane vaším nejoblíbenějším.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovu šťávou.
Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
Směs naneseme na těsto a zavineme.
Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Hodnotit recept: