Krůtí burger s brusinkovým kompotem
Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V misce promícháme mleté maso, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, smetanu a hladkou mouku.
Hmotu dochutíme špetkou mletého pepře, oreganem, solí a zahustíme strouhankou.
Masovou směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme kulaté placičky a upečeme je do zlatohněda.
Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi orestujeme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme trochu oleje, cibuli a vše společně opékáme, až cibule změkne a lehce zezlátne.
Podélně rozpůlíme sezamové bulky, prohřejeme je a obložíme listy salátu, burgery a plátky čedaru.
Navrch rozdělíme slaninovou směs s cibulí a brusinkový kompot. Můžeme ozdobit snítkou čerstvého oregana.
Hodnotit recept: