Broskvové knedlíky ze spařeného těsta
Tyhle knedlíky chutnají naprosto dokonale! Místo broskví můžete použít i meruňky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku nasypejte do mísy a smíchejte se špetkou soli. Zalejte vroucím mlékem, ve kterém jste rozpustila máslo. Vše důkladně smíchejte a propracujte vařečkou.
Do částečně zchladlé hmoty přidejte žloutky a vypracujte vláčné tužší těsto. Broskve nakrájejte na čtvrtky. Lžící odkrajujte z těsta kousky, rukou je roztáhněte, do každého kousku zabalte broskev a tvarujte knedlíky.
Vložte je do vroucí vody a vařte šest až sedm minut. Na talířích přelejte rozpuštěným máslem a posypejte cukrem.
Můžete je ozdobit i šlehačkou. Před servírováním knedlíky na talířích ozdobte podle vlastní chuti a fantazie – tvarohem, skořicí, opraženou strouhankou, jogurtem nebo smetanou.
Hodnotit recept: