Domácí čokoládová zmrzlina 2. - za tepla
Zmrzlina ze žloutků našlehaných s cukrem, šlehačkou a mlékem. Dochutíme kakaem a dalšími přísadami, které máme rádi. Po zamražení sypeme oříšky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
podle chuti
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků. Našlehejte žloutky s moučkovým cukrem.
Postupně přišlehejte šlehačku a mléko.
Na závěr opět velmi opatrně (!) vmíchejte sníh ze dvou bílků.Pokud by sníh »spadl«, chuť zmrzliny to nezkazí, ale při zamražení se v ní vytvoří ledové krystalky. Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.
Na ochucení použijte cokoliv máte rádi: hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem.
Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.
Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžete přidat kakaa, kolik chcete – můžete si tak vyrobit i hořkočokoládové potěšení.
K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková (nebo i vanilková) poleva: smíchejte moučkový cukr s kakaem a po lžičkách přidávejte horkou vodu, doplňte nasekanými oříšky.
Pokud se vám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijte pikao.
Jako variaci přidejte rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobte.
Hodnotit recept: